Het is bewezen dat SAP ERP de productiviteit van het bedrijf verbetert, de kosten verlaagt en helpt bij het nemen van de strategische zakelijke beslissing. Door SAP te integreren, kunt u een groot deel van de HR-kernprocessen stroomlijnen en automatiseren. Van personeelsbeheer en loonadministratie tot aanwerving en tijd en aanwezigheid, SAP probeert de betrokkenheid van medewerkers in uw organisatie te vergroten.

De invloed van SAP HCM

De personeelsafdeling vormt de ruggengraat van uw organisatie. Deze afdeling moet verschillende soorten gegevens beheren, zoals salarisadministratie, personeelsdossier, administratie, naleving records enz. De module SAP HCM (Human Capital Management) helpt u bij het automatiseren van de belangrijkste HR-diensten. We hebben enkele manieren op een rijtje gezet waarop SAP HCM een blijvende impact heeft voor uw HR afdeling:

Stabiliseer HR-gegevens

SAP helpt bij de stabilisatie en het stroomlijnen van de belangrijkste HR- en salarisadministratie processen met zijn cloud gebaseerde technologie. De inzichtelijke rapporten helpen verder om strategieën te ontwikkelen en uit te voeren die uiteindelijk ten goede komen aan het bedrijf.

Vind en beheer talent

Een van de belangrijkste functies van HR is het werven van de juiste kandidaat voor de functie. SAP helpt bij het vinden en beheren van allerlei soorten extern talent, inclusief zelfstandige contractanten en flexibele talentpools. Met zijn cloud gebaseerde technologie is talent optimalisatie eenvoudiger geworden dan voorheen.

Zorgt voor een duidelijk beeld van uw personeelsbestand

Met één HR-systeemrecord kan uw bedrijf een duidelijk beeld krijgen van uw gehele personeelsbestand. Op basis daarvan kan u  de personeelsplanning sturen zoals: hoeveel mensen samen kunnen helpen om de resultaten te bereiken? Wat is de opbrengst van één enkele werknemer? Is de ROI op menselijk kapitaal groter dan ROI op werkkapitaal?

Geweldige rapportagemogelijkheden

In een traditioneel HRMS is de rapportage gebaseerd op het handmatig invoeren van informatie door HR-medewerkers. Dit leidt tot onnauwkeurigheid en sluipende fouten. Met SAP HCM is het hele proces geautomatiseerd. Ook de rijke interactieve rapporten die het management gebruikt, zijn nauwkeurig en up-to-date. Gebruikers kunnen ook eenvoudig aangepaste rapporten maken zonder diepgaande technische kennis.

 

Met deze voordelen komt de SAP HCM-module over als een echte waardebooster voor de HR-functies van uw organisatie.