Met SAP bedoelen we niet het drankje dat u lekker in de zomer drinkt met een groot glas ijs. Met SAP bedoelen we het een na grootste softwarebedrijf ter wereld. Maar wat is SAP nu precies en wat kunt u er allemaal mee?

Wat is SAP?

Het bedrijf is opgericht in 1972 door Wellenreuther, Hopp, Hector, Plattner en Tschira. Volgens de Duitse taal staat SAP voor Systeme, Anwendungen und Produkte in Der Datenverarbeitung. Ook bekend als Systems, Applications and Products in Data Processing. 

SAP is een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem. Net als elk ander ERP-systeem heeft SAP verschillende modules die zijn ontworpen om bedrijfsprocessen binnen elke afdeling van uw bedrijf te stroomlijnen, waarbij niet alleen uw werknemers maar ook hun ideeën met elkaar worden verbonden (lees ook de voor en nadelen van een ERP systeem)

De voordelen van SAP software

De SAP-modules omvatten human resources, financiën, verkoop, en dat zijn er nog maar een paar die we opnoemen. Afhankelijk van uw zakelijke behoeften, kunt u elke module aanschaffen en het zou moeilijk zijn om er een te vinden die niet aan die behoeften voldoet. SAP kan vrijwel alle afdelingen van uw organisatie beheren, wat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop uw bedrijf wordt beheerd. We hebben voor u even op een rij gezet welke voordelen SAP nog meer met zich mee brengt.

#1 Geschikt voor elk bedrijf

Met SAP vindt u zeker oplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw onderneming, hoe groot of klein ook. In feite zijn 80 procent van de klanten van SAP kleine tot middelgrote bedrijven. Dus ongeacht het aantal werknemers dat u heeft, of uw organisatie een gevestigde waarde heeft of zich in een groeifase bevindt, “SAP heeft een uitgebreid portfolio van toonaangevende cloud gebaseerde ERP-oplossingen en tools die aan uw behoeften voldoen.” Bovendien kan uw bedrijf vertrouwen op de 24/7 ondersteuningsteams van SAP.

#2 Innovatieve technologie

Met meer dan 40 jaar ervaring in ERP is SAP op de hoogte van de nieuwste innovaties, zodat uw bedrijf is uitgerust met de juiste tools voor de toekomst. SAP biedt toekomstbestendige Cloud ERP-oplossingen die de volgende generatie bedrijven zullen aandrijven. Met zijn geavanceerde mogelijkheden kan SAP de efficiëntie en productiviteit van uw organisatie verhogen door repetitieve taken te automatiseren en uw tijd, geld en middelen beter te gebruiken.

#3 flexibel en veilig

Bedrijven zijn tegenwoordig op zoek naar flexibiliteit. Met SAP kan uw bedrijf “processen aanpassen, de openbare of privé cloud gebruiken of alleen betalen voor wat u nodig heeft. Bovendien belangrijk om een ​​team van experts aan uw zijde te hebben dat voortdurend vooruit denkt. SAP zorgt ervoor dat uw gegevens veilig zijn en beschermt uw bedrijf tegen hackers. Bovendien heeft SAP de expertise om het aantal bedreigingen waarmee uw bedrijf dagelijks wordt geconfronteerd aanzienlijk te verminderen, en is het gebouwd op een van de meest geavanceerde infrastructuren ter wereld.